Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Kíváncsi vagy az intézményünkre?

Mesél hát a Mesekert:
A Mesekert Óvoda és Bölcsőde többcélú, közös igazgatású köznevelési intézmény, ami azt jelenti szervezetileg egységes, de szakmai tekintetben önálló óvodai, és bölcsődei intézményegységből áll. Egy épületben, jó hangulatban egészen kicsik (bölcsődei csoport) és kicsit nagyobbak (5 óvodai csoport) is jól érezhetik magukat a saját igényeiknek és koruknak kialakított környezetben.  Férőhelyeket tekintve ez azt jelenti, hogy 125 óvodás és 14 bölcsődés befogadására vagyunk képesek. A létszám, pedig szerencsére közel telített is. A szülők szívesen választják intézményünket és megbíznak a helyi szakértelemben. 
Ezt a kemény felkésülést igénylő munkát pedig huszonegy fő dolgozó végzi, emberként, de teljes elánnal, gyermekek szeretetével és jó munkahelyi közösségben. Közülük egy intézményvezető, egy intézményvezető helyettes és egy szakmai vezető.
A napi háromszori étkezés biztosított, sőt az intézményben egy tálaló konyha is található, minek felszereltsége illeszkedik a mai kor elvárásaihoz.

2022-ben egy a Magyar Falu Program keretein belül pedig lehetőség volt az óvoda felújítására is, mely érintette az elektromos hálózat korszerűsítését, ami elengedhetetlen feltétele az intézmény mindennapi biztonságos működésének.
(Bővebben: Ide kattintva! )
Reméljük tetszett a bemutatkozás és a tartalma.
Ha kérdésed van, akár online platformon, vagy személyesen  is keress minket bátran! 

Meseszép napot!


„Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes. Íme, az én törvényeim gyűjteménye: Életem legfontosabb viselkedési szabályait egytől egyig az óvodában sajátítottam el. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább.
Íme, amit tanultam:
  Ossz meg mindent másokkal!
  Ne csalj a játékban!
  Ne bánts másokat!
  Mindent oda tégy vissza, ahonnan elvetted!
  Rakj rendet magad után! Ne vedd el másét!
  Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál!
  Evés előtt moss kezet!
  Élj mértékkel!
  Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset!
  Délutánonként szundíts egyet!
 A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét, és ne szakadjatok el egymástól!
                                                                                        Ismerd fel a csodát!

Gondold csak el, mennyivel jobb volna a világ, ha összes lakója süteményt és tejet uzsonnázna minden délután három órakor, aztán fogná a plédjét és szunyókálna keveset. És milyen jó volna, ha az összes kormány oda tenne vissza mindent, ahonnét elvette, és rendet rakna maga után. És akárhány éves is vagy, még mindig érvényes a szabály:
A nagyvilágban fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól!"
(Robert Fulghum)