Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Szeretettel várjuk leendő ovisainkat! 

Beszoktatási terv öt lépésben

Első lépés

A gyermek a szülővel együtt tölt el egy órát az óvodában. Ennek célja, hogy ismerje meg a hangokat, illatokat, az óvónőt, dadusokat. a szülővel együtt fedezik fel az óvodát az óvónő segítségével. Bemutatkoznak a csoportban lévő gyerekek is.

Második lépés

A gyermek a szülővel együtt tölt el 1,5-2 órát az óvodában. A gyermek már bekapcsolódik a tevékenységekbe. A szülő végig jelen van külső szemlélőként. A második szakasz célja a gyermek bekapcsolása a tevékenységbe, úgy, hogy a biztonságot nyújtó szülőhöz bármikor odamehet.

Harmadik lépés

A gyermek a szülővel érkezik, aki marad 10-20 percet, majd egy- két órára az óvodában hagyja a gyermeket. Ennek célja, hogy a gyermek egyedül fedezhesse fel a csoportot, amelyben ezután óvodás napjait tölti.

Negyedik képés

A gyermek már hamarabb elválik a szülőtől, aki 2-3- órára távol van. Ez a szakasz a fokozatosság elvét érvényesíti, az elözőhöz képest még egy lépést tesz az óvodai környezet otthonossá válásában.

Helyszín rendezvényekre

Akár az aktív, akár a passzív kikapcsolódást kedveli; és akár párjával, akár családjával, akár kollégáival érkezne üdülni, foglaljon most szobát nálunk!

Fontos

A szülő mindvégig bizalommal forduljon az óvónőkhöz, dadákhoz. Türelemmel, érdeklődve kövesse gyermeke tevékenységét az óvodában,
és ami a legfontosabb és legnehezebb lépés, hogy legyen képes elengedni gyermekét.

Ha ez a feltételek megvalósulnak, a gyermek az óvodába való beilleszkedése zökkenőmenteses, vidáman zajlik majd.